Opstaplocaties

Standaard opstaplocatie

Onze standaard opstaplocatie is ter hoogte van Oosterkade 2 Utrecht! Uiteraard kun je ook ergens anders opstappen. De Oosterkade heeft een mooie brede steiger waardoor je makkelijk aan boord van de sloep kan stappen.

Ook is de steiger omringt met gezellige cafés en restaurants, waardoor je voor of na je vaartocht heerlijk kan genieten op het terras. Het Ledig Erf, de Muntsteeg en de Oosterkade hebben een divers aanbod van terrassen, speciaalbiercafe’s, bruine kroegen, een filmhuis en restaurants. De Oosterkade ligt tot laat in de avondzon op de steiger: ideaal! Onze sloepen liggen aan de steiger ter hoogte van huisnummer 2.

Bereikbaarheid

De steiger is direct aansluitend bij het NS-station Vaartsche Rijn, waardoor je vanaf het perron al de boot kan zien liggen. Onder station Vaartsche Rijn ligt een grote parkeergarage, waardoor de Oosterkade ook makkelijk met de auto bereikbaar is. Ook de bushalte Vaartsche Rijn is dichtbij: je hoeft alleen onder het station door te lopen en je vaartocht kan beginnen!

TreinStation Vaartsche Rijn ligt direct aan de steiger van de Oosterkade. Je loopt de trap van het perron af en staat op de Oosterkade!

Bus – Halte Station Vaartsche Rijn, je loopt onder het station door en bent bij de steiger van de Oosterkade.

Auto – Parkeer bij Parkeergarage Vaartsche Rijn en loop onder het station door. Je bent nu al op de Oosterkade en kan de sloepen zien liggen.

Alternatieve opstaplocaties

We kunnen jullie ook ergens anders laten op- of afstappen. Hiervoor rekenen een meerprijs, hierbij een overzicht van de opties en de kosten:

Weerdsluis

De Weerdsluis vormt de verbinding tussen de Utrechtse wateren en de Vecht. Deze sluis wordt met de hand bediend en een mooie plek om voorbijgaande boten te bekijken.
Tip: Combineer dit met een heerlijk ijsje van Il Mulino.
Extra kosten: €50

Hooghiemstraplein en Wittevrouwenkade

Combineer deze opstaplocatie met een bezoekje aan de oude gevangenis Wolvenplein, waar je rondleidingen kan volgen en kan ontsnappen uit een spannende escaperoom. Zin in een bezoekje aan gezellige cafe’s of restaurants? De Biltstraat, de Wittevrouwenstraat en de Voorstraat zijn dichtbij!
Extra kosten: €50

Maliebrug

Een van Utrechts hoogtepunten is toch wel het Spoorwegmuseum! Combineer een bezoekje aan deze unieke locatie met een heerlijke vaartocht door het centrum van Utrecht. Heb je een bedrijfsuitje in het museum? Onze sloepen zijn perfect om jullie hierheen te brengen met een heerlijk gekoeld drankje aan boord!
Extra kosten: €25

Geertebolwerk

Dichtbij Mariaplaats ligt het Geertebolwerk. Deze groene locatie ligt vlakbij Utrecht Centraal, waardoor je direct kan starten met je vaartocht. 
Extra kosten: €25

Centraal Museum

Na je museumbezoek aan het Centraal Museum of het Nijntje Museum heerlijk ontspannen in een sloep: de ideale combinatie! Laat je heerlijk rondvaren langs de singels en Oudegracht. Met de (klein)kinderen op stap? Natuurlijk hebben wij kinderzwemvesten aan boord!
Extra kosten: €25

Watertoren

Deze locatie is speciaal voor de foodies en culinaire fans: Zowel bij WT Urban Kitchen in de watertoren, LE:EN en De Zagerij kan je heerlijk dineren of lunchen. Vergeet niet te reserveren, want deze restaurants zijn erg populair! Is speciaalbier jouw ding? Bij Taplokaal GIST kan je helemaal los op veel verschillende bieren.
Extra kosten: €25

Paardeveld

Stap direct NS-station Utrecht Centraal uit en de sloep in! Combineer je vaartocht met een gezellig drankje en spelletjes bij Jeudeboulesbar of geniet lekker op het terras van Roost aan de singel. Kom je met de auto? Parkeergarage Paardeveld ligt direct aan deze opstaplocatie: handig!
Extra kosten: €50

Gaardbrug

Vlakbij de Domtoren ligt de Gaardbrug: deze opstaplocatie is minder toegankelijk in verband met werkzaamheden aan de werfkelders van de Oudegracht. Wel is deze locatie lekker centraal, dichtbij veel leuke winkels en gezellige cafés.
Extra kosten: €50

Van der Valk

Jouw zakenlunch afsluiten met een gezellige vaartocht is ideaal voor een actieve en succesvolle businessmeeting. Wij halen jullie op bij Hotel Van der Valk en zetten jullie bijvoorbeeld in het oude centrum van Utrecht af waar jullie heerlijk kunnen dineren. 

Extra kosten: €50

sloep huren utrecht blije mensen

Grotere groepen

Sloep Huren Utrecht heeft met haar vloot sloepen een capaciteit van 222 personen. Voor vrijwel iedere groep kunnen wij een goede sloep of zelfs meerdere sloepen bieden. Wij zijn hiermee de grootste van Utrecht.

met kinderen varen utrecht

Kinderen

Alle personen, dus ook baby’s, tellen mee voor het maximaal aantal personen per sloep. Bij arrangementen betaal je geen kosten voor kinderen t/m 2 jaar en kinderen van 3 t/m 10 jaar krijgen 50% korting op het arrangement.

opstapplek oudegracht

Opstaplocatie

De standaard op en afstapplek van onze vaartochten is aan de Oosterkade ter hoogte van nummer 2. Afhankelijk van de je wens en mogelijkheden kan Sloep Huren Utrecht tegen een meerprijs ook ergens anders aanleggen.

gids rondvaart schipper

Een gids mee

Wil je graag tijdens je vaartocht meer leren over de stad Utrecht of de mooie werfkelders aan de Oudegracht? Neem dan een stadsgids mee aan boord voor de meest unieke feiten van onze prachtige Domstad!