Rondvaart vanuit Utrecht
over de Kromme Rijn

Rondvaart door de natuur rondom Utrecht met Sloep Huren Utrecht

Op zoek naar een prachtige rondvaart door de natuur? Boek je vaartocht met schipper bij Sloep Huren Utrecht en vaar de Kromme Rijn op! Binnen enkele minuten vaar je de natuur in en ben je omgeven door groen. Benieuwd wat je precies kan verwachten? Lees dan verder!

Welkom bij deze rondvaart door de natuur rondom Utrecht!

Vanaf onze opstaplocatie aan de Paardenveld vaar richting de Kromme Rijn. Tijdens deze rondvaart nemen we je mee dwars door de verscholen natuur van Amelisweerd. Vanaf het water krijg je een uniek perspectief op het groen, waardoor je bijna vergeet hoe dicht je bij het stadscentrum van Utrecht bent. Wil jij er even écht tussen uit en genieten van een rondvaart rondom Utrecht in alle rust? Dan is dit de tocht voor jou.

Opgestapt en kennis gemaakt met de schipper? Daar gaan we! Na enkele minuten varen passeren we het voormalige Pieter Baan Centrum (PBC). Het pand werd gebouwd in 1978 als psychiatrische observatiekliniek en voor dit doeleinde gebruikt tot het najaar van 2018. In het PBC werden bekende verdachten zoals Volkert van der Graaf of Lucia de Berk zes weken lang geobserveerd. Na afloop van deze observatieperiode bracht het PBC een advies uit aan de rechtbank omtrent de toerekeningsvatbaarheid van de betrokkene. In 2018 is het pbc naar Almere verhuisd, waar de werkzaamheden in dezelfde vorm nu plaatsvinden.

Vanaf hier varen we onder de waterlinieweg door om de rondvaart door Utrecht te vervolgen richting Amelisweerd. Het volgende herkenningspunt vinden we bij Stadion Galgenwaard. Stadion Galgenwaard is het thuisstadion van FC Utrecht en vanaf het water krijg je een unieke kijk op de achterzijde. Wanneer je hier in het weekend langsvaart, kan het maar zo zijn dat je een bijzondere kijk krijgt op de drukte rondom het stadion.

Zelf een boot huren en varen door Utrecht?

Ook dat kan! Huur dan een bootje t/m 12 personen bij sloepdelen.nl! Hier vaar je zelf op je eigen privé sloep door de grachten van Utrecht. Heerlijk met je eigen groep, op je eigen tempo. Makkelijk te varen en zonder vaarbewijs.

We vervolgen onze rondvaart over de Kromme Rijn. Op zonnige dagen passeren de kano’s je aan alle kanten en geniet je van een heerlijk zonnetje op je gezicht. Langs dit stuk water staat een aantal prachtige huizen met de mooiste tuinen. Hier vaar je onder de snelwegbrug door het gebied van Amelisweerd in.

Hoor je dat? Precies! De vogels fluiten en de boot is volledig elektrisch dus helemaal stil. Amelisweerd is een bebost landgoed in de gemeente Bunnik. Je bevindt je hier tussen een boog van groen, omringd door kersenboomtelers en diverse flora en fauna. De Kromme Rijn waar we op varen doorkruist dit bos. Het landgoed zelf was door zijn schoonheid tussen 1808 en 1810 in het bezit van koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, maar is sinds 1951 volledig in het bezit van de gemeente Utrecht.

Bij het vervolgen van de rivier komen wij uit bij Theehuis Rhijnauwen. Op deze locatie bieden wij een prachtige op- of afstapplek aan. Vanaf de Oosterkade is het tot aan deze locatie ongeveer anderhalf uur varen. Door de harde stroming op de Kromme Rijn is het mogelijk om in een uur terug te varen richting de Oosterkade. Om de rust te bewaren raden wij een vaarduur van minimaal 3 uur aan. Maak jij echter liever een langere tocht? Dan is het mogelijk om nog een stuk door te varen in de richting van Bunnik, of om deze vaartocht te combineren met een rondvaart door Utrecht.

Catering tijdens je vaartocht rondom Utrecht?

Nog comfortabeler genieten van je vaartocht met Sloep Huren Utrecht? Wij bieden een ruime variatie aan cateringopties aan. Bekijk onze ruime variatie aan cateringopties en geniet van bijvoorbeeld de borrelboot, lunchboot, tapasboot of sushiboot.

kromme rijn varen sloep schipper
boot met wijn
kromme rijn rondvaart elektrisch

Aanvraag vaartocht Kromme Rijn

De vaartocht over de Kromme Rijn is één van de mooiste in de omgeving van Utrecht. Huur een sloep met schipper bij Sloep Huren Utrecht en geniet van een leuke vaartocht!

Alle vaarroutes Utrecht en Omgeving

Bekijk andere vaarroutes in en rond Utrecht die we vaker varen. Natuurlijk kunnen we in overleg ook andere routes varen!

Rondje Utrecht van 1,5 uur

Onze klassieker die nooit verveeld: het rondje over de grachten van Utrecht! 1,5 uur over de wateren van de domstad

Tocht over de Kromme Rijn

Over de kronkelende Kromme Rijn ’t groen in! Vaar een mooie tocht, dat kan al vanaf 2 uur varen.

Varen over de vecht

Na Zuilen begint de omgeving van de Vecht groener en statiger te worden: prachtige landhuizen en landerijen wisselen elkaar af.

Merwedekanaal en De Munt

Vaar vanuit het stadscentrum over het Merwedekanaal naar de Munt. Dit kan vanaf 1,5 uur varen.

Avondje Utrecht

Maak een vaartocht over de mooi verlichte grachten van Utrecht. Leuk te combineren met een BBQ of Tapas arrangement.
Boot huren in Utrecht

Groot rondje Utrecht

Vaar een groot rondje door Utrecht. Je ziet alle mooie delen van de binnenstad en eventueel een stukje van de Kromme Rijn