Contact

logo sloep huren utrecht StudioSugarfree

Contactgegevens

We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 18.00 via:

Telefoon: 06 14 51 24 57
Mail: info@sloephurenutrecht.nl

Opstapplek

Ter hoogte van Oosterkade 2 in Utrecht. Andere opstapplaatsen zijn ook bespreekbaar, kijk daarvoor in het aanvraag formulier of neem even contact op.

Meer info & route

Werken bij Sloep Huren Utrecht

Zo nu en dan zoeken we nieuwe mensen. Bekijk of er momenteel vacatures zijn:

Bedrijfsgegevens

KVK: 64644413
BTW: NL855758879B01
IBAN: NL 76 RABO 030 806 2442
BIC: RABONL2U

Postadres

Sloep Huren Utrecht B.V.
Hooghiemstraplein 69
3514 AX Utrecht

Veel gestelde vragen

De sloepen

 • Met hoeveel personen kunnen we varen?

  Onze luxe sloepen zijn geschikt voor 42 personen per sloep en bieden zitplek aan een groot deel van de groep. Daarnaast hebben wij een gezellige 12 persoonssloep voor kleinere groepen. Met 3 sloepen t/m 42 personen en onze 12 persoonssloep kunnen wij vaartochten organiseren voor 138 personen. Ben je op zoek naar een vaartocht voor meer dan 138 mensen? Neem dan even contact met ons op.

 • Wordt de sloep gevaren door een schipper?

  Alle vaartochten worden gevaren door een schipper. Het is niet mogelijk om zelf te varen op onze sloepen. De schipper kan eventueel wat vertellen aan boord, maar is nadrukkelijk geen gids. Als je wilt dat er wat verteld wordt over de omgeving, regelen wij graag een gids voor de vaartocht.

 • Is er een toilet aan boord?

  Op een aantal sloepen van Sloep Huren Utrecht zit een toilet waar je onderweg gebruik van kunt maken.

 • Is er een tafel aan boord?

  De boten hebben allemaal tafels aan boord. Deze tafels zijn ideaal om hapjes en drankjes op te zetten. Handig om te weten: omdat er een doorloop moet zijn tussen de tafels en de banken is de afstand tussen de banken en de tafel wat ruimer.

 • Er is een jarige, mag ik de boot versieren?

  De boot mag versierd worden met ballonnen en slingers. Neem even contact op als je wilt dat we hiervoor eerder aanwezig zijn.

 • Kan ik tijdens mijn bruiloft varen met een sloep?

  Varen op een sloep van Sloep Huren Utrecht tijdens je bruiloft kan zeker! Bij heel warm weer kan de bovenzijde van de sloep worden overkapt zodat je lekker koel in de schaduw zit. Ook bij regen wordt zowel aan de bovenkant als aan de zijkant de sloep overdekt. De zijkanten zijn voorzien van ramen waardoor je gewoon naar buiten kunt kijken. Zo kun je dus warm (of juist koel) en droog genieten van je vaartocht! Uiteraard mag je de sloep versieren om het nog feestelijker te maken voor de gasten en/of het bruidspaar. Je kunt altijd even bellen met ons als je hier vragen over hebt.

De vaartocht

 • Wat zijn de gedragsregels aan boord?

  1. Luister aan boord altijd naar de aanwijzingen van de schipper. 2. Omdat we jouw veiligheid aan boord erg belangrijk vinden is het niet toegestaan te zwemmen of (deels) buitenboord te hangen voorafgaand, tijdens of na de vaartocht. Aan- en van boord stappen gebeurt alleen na goedkeuring van de schipper. 3. Om de unieke grachten en singels van Utrecht mooi te houden is het niet toegestaan om spullen of afval overboord te gooien of achter te laten bij de op- en/of afstaplocatie. 4. Een mooie vaartocht met een gezellige sfeer aan boord wil iedereen natuurlijk! Daarom is ongewenst, provocerend en/of agressief gedrag naar mede-opvarenden en/of de schipper(s) direct een reden tot het staken van de vaartocht. 5. En bovenal: geniet van de heerlijke vaartocht!

 • Kan er muziek gedraaid worden aan boord?

  Helaas verbiedt de gemeente Utrecht enige vorm van versterkte muziek aan boord van onze sloepen in verband met overlast voor de grachtbewoners. Een akoestische gitaar, accordeon of zelf een lied zingen mag natuurlijk wel!

 • Wat is de minimale duur van een vaartocht?

  De minimale duur van een vaartocht is 1,5 uur.

 • Wat is de standaard vaarroute?

  Bij 1.5 uur varen: Oosterkade - Ledig Erf - Catharijnesingel (doodlopend) - Singel rond het centrum - Bemuurde Weerd - Oude Gracht - Oosterkade. Bij 3 uur varen: Oosterkade - Ledig Erf - Catherijnesingel (doodlopend) - Kromme Rijn tot A27 -  Singel rond het centrum - Bemuurde Weerd - Oude Gracht - Oosterkade. Bij 4 uur varen is dit een van de mooiste routes: Oosterkade - Ledig Erf - Kromme Rijn tot theehuis Rhijnauwen - Singel rond het centrum - Bemuurde Weerd - Oude Gracht - Oosterkade.   De vaarroute is uiteraard altijd te wijzigen in overleg met de schipper. Neem voor bijzondere wensen van te voren contact op met Sloep Huren Utrecht.

 • Mogen kinderen mee aan boord?

  Natuurlijk zijn kleine matrozen welkom aan boord! Voor hen hebben wij speciale zwemvesten klaarliggen. Je kan bij het plaatsen van een aanvraag aangeven hoeveel kinderen er mee gaan. Voor de lunch/tapas/bbq verwachten wij niet dat ze net zoveel eten als de volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar betalen niets extra’s voor het eten en kinderen van 3 tot en met 10 jaar rekenen wij voor de helft mee. We zullen voor hen dan ook de helft van de normale hoeveelheid eten aan boord zetten.

 • Is het drankarrangement onbeperkt?

  Bij een drankarrangement berekenen we gemiddeld 3 drankjes per persoon per uur. Er staat voldoende variatie drank aan boord, maar dit arrangement is dus niet onbeperkt. De drank die je via ons afneemt, mag alleen genuttigd worden tijdens de vaartocht. Het is niet toegestaan om na afloop van de tocht drank van boord mee te nemen.

 • Kan ik zelf hapjes en drankjes meenemen?

  Bij Sloep Huren Utrecht kun je alle catering zelf meenemen. Laten bezorgen door een cateraar of bezorgservice is natuurlijk ook mogelijk. Neem even contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken.

 • Kunnen hapjes, drankjes en spullen van te voren afgeleverd of opgeslagen worden?

  Sloep Huren Utrecht heeft geen eigen opslagruimte bij de Oosterkade. Ook op de sloep zelf is geen ruimte voor opslag. Van te voren catering of spullen afleveren is daarom helaas niet mogelijk.

 • Hoe komen mindervaliden bij de opstapplaats op de werfkelder?

  Houd er rekening mee dat er een steile trap omlaag gaat naar de werf waar onze sloep ligt. Er zijn echter wel leuningen op deze trap. Er is ook ruimte voor twee ondersteunende begeleiders op de trap. Mocht dit niet voldoen dan kunnen mensen opgehaald worden bij de werf voor de Winkel van Sinkel. Hier ligt een tunnel van het straatniveau naar het werfniveau. Op deze manier kunnen personen in een rolstoel aan boord worden getild. Personen in een elektrische rolstoel kunnen helaas niet mee aan boord, doordat deze rolstoelen vaak te zwaar zijn om te tillen. Als je hier specifieke vragen over hebt, neem dan gerust contact op.

 • Waar kan ik parkeren?

  Parkeergarage Vaartsche Rijn ligt 100 meter ten zuiden van de Oosterkade. Loop langs het water naar de steiger van de Oosterkade.

 • Zijn er op- en afstap mogelijkheden onderweg?

  Er zijn zeker op- en afstap mogelijkheden onderweg. Wij raden de volgende locaties aan: Ledig Erf, Bilstraat bij de Wittevrouwenbrug, Bemuurde Weerd, park Lepelenburg. Je kunt altijd overleggen met ons als je ergens specifiek wilt afstappen.

 • Mag ik mijn hond meenemen aan boord?

  Een scheepshond die zich netjes gedraagt aan boord mag altijd mee!

Reserveringen

 • Wat gebeurt er bij slecht weer?

  De sloep wordt bij regen door de schipper volledig overkapt, zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten. De zijkanten zijn voorzien van ramen waardoor je alsnog naar buiten kunt kijken. De vaartocht gaat dus door, tenzij Sloep Huren Utrecht anders bepaalt. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

 • Kan ik annuleren?

  Je kan een vrijblijvende aanvraag tot de bevestiging van de vaartocht kosteloos annuleren. Bij annulering van een, door beide partijen, bevestigde vaartocht worden kosten in rekening gebracht. Zie hiervoor artikel 5 van onze algemene voorwaarden.  

Schippers die sloep door Utrecht varen