Contact
Sloep Huren Utrecht

Contactgegevens

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 17.30. Je kan ons bereiken via:

Telefoon: 06-14512457
Mail: info@sloephurenutrecht.nl

Opstapplek

Onze standaard opstapplek is Paardenveld in Utrecht. Andere opstapplaatsen zijn ook bespreekbaar, kijk daarvoor in het aanvraag formulier of neem even contact op.

Meer info & route

Werken bij Sloep Huren Utrecht

We zoeken regelmatig nieuwe mensen. Bekijk of er momenteel vacatures zijn:

Bedrijfsgegevens

KVK: 64644413
BTW: NL855758879B01
IBAN: NL 76 RABO 030 806 2442
BIC: RABONL2U

Postadres

Sloep Huren Utrecht B.V.
Sint Janshovenstraat 1A
3572 RA Utrecht

Veel gestelde vragen

De sloepen

 • Kan ik vergaderen aan boord?

  Jazeker! Met een geheel verzorgde lunch of koffie-tafel is dit het leukste moment van de werkweek met een geslaagde scrum- of brainstormsessie. Wij helpen je graag met het inrichten van jouw perfecte programma en vergader locatie!

 • Met hoeveel personen kunnen we varen?

  Onze drie luxe sloepen zijn geschikt voor 42 personen per sloep en bieden zitplek aan een groot deel van de groep. Zo kunnen wij vaartochten organiseren voor 126 personen. Ben je op zoek naar een vaartocht voor meer dan 126 mensen? Neem dan even contact met ons op.

 • Wordt de sloep gevaren door een schipper?

  Jazeker! Alle vaartochten worden gevaren door een schipper. Het is niet mogelijk om zelf te varen op onze sloepen.

 • Is er een toilet aan boord?

  Op een aantal sloepen zit een toilet waar je onderweg gebruik van kunt maken.

 • Kan ik in de winter varen?

  Ja! Onze sloepen zijn indien nodig volledig overkapt en heerlijk verwarmd! Je kunt zelfs genieten van heerlijke warme chocolademelk, glühwein en een stamppotbuffet, volledig aangepast aan jouw voorkeur. Ben je een vleesliefhebber? Kies dan voor de WinterBBQ met biologisch vlees van wild. Kaarsen aan, fleecedekentjes erbij... Het perfecte uitje tijdens donkere dagen en de feestmaand!

 • Is er een tafel aan boord?

  Ja! De tafels zijn ideaal om hapjes en drankjes op te zetten. Handig om te weten: omdat er een doorloop moet zijn tussen de tafels en de banken is de afstand tussen de banken en de tafel wat ruimer.

 • Kan ik tijdens mijn bruiloft varen met een sloep?

  Jazeker! Bij erg warm weer kan de bovenzijde van de sloep worden overkapt zodat je lekker koel in de schaduw zit. Ook bij regen wordt zowel de bovenkant als de zijkant de sloep overdekt. De zijkanten zijn voorzien van ramen waardoor je gewoon naar buiten kunt kijken. Zo kun je dus warm (of juist koel) en droog genieten van je vaartocht! Uiteraard mag je de sloep versieren op de speciale dag. Je kunt altijd even bellen met ons als je hier vragen over hebt.

 • Er is een jarige, mag ik de boot versieren?

  Ja! De boot mag versierd worden met ballonnen en slingers. Neem even contact op als je wilt dat we hiervoor eerder aanwezig zijn.

De vaartocht

 • Kan er muziek gedraaid worden aan boord?

  De gemeente Utrecht verbiedt elke vorm van versterkte muziek aan boord in verband met overlast voor de grachtbewoners. Een akoestische gitaar, accordeon of zelf een lied zingen mag natuurlijk wel!

 • Wat is de standaard vaarroute?

  Bij 1.5 uur varen: Paardenveld - Weerdsluis - Oude gracht - Singel rond het centrum richting Maliesingel - Paardenveld Bij 3 uur varen: Paardenveld - Weerdsluis - Oude gracht - Singel rond het centrum richting Maliesingel - Oude Gracht - Catharijnesingel - Paardenveld Bij 4 uur varen is dit een van de mooiste routes: Paardenveld - Weerdsluis - Oude Gracht -  Kromme Rijn tot theehuis Rhijnauwen - Singel rond het centrum richting Maliesingel - Paardenveld. Uniek De vaarroute is uiteraard altijd te wijzigen in overleg met de schipper. Neem voor bijzondere wensen van te voren contact op.

 • Wat is de minimale duur van een vaartocht?

  De minimale duur van een vaartocht is 1,5 uur.

 • Mogen kinderen mee aan boord?

  Natuurlijk zijn kleine matrozen welkom! Wij hebben speciale zwemvesten klaarliggen. Voor de arrangementen betalen kinderen tot en met 2 jaar betalen niets extra’s. Kinderen van 3 tot en met 10 jaar rekenen wij voor de helft mee. We zullen voor hen dan ook de helft van de normale hoeveelheid eten aan boord zetten.

 • Is het drankarrangement onbeperkt?

  We berekenen gemiddeld 3 drankjes per persoon per uur. Er staat voldoende variatie drank aan boord, maar dit arrangement is dus niet onbeperkt. De drank die je via ons afneemt, mag alleen genuttigd worden tijdens de vaartocht. Het is niet toegestaan om na afloop van de tocht drank van boord mee te nemen.

 • Kan ik zelf hapjes en drankjes meenemen?

  Je kunt altijd eigen hapjes en drankjes meenemen. Laten bezorgen door een cateraar of bezorgservice is natuurlijk ook mogelijk. Neem even contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken. Helaas hebben wij geen koeling waar wij jullie hapjes en drankjes kunnen bewaren. Van te voren catering of spullen afleveren is meestal niet mogelijk, maar wellicht kunnen wij met je meedenken over een oplossing.

 • Kunnen mindervaliden aan boord komen?

  Onze standaard opstapplaats op Paardenveld is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Personen in een rolstoel kunnen aan boord worden getild, door familie of verzorging. Onze schippers helpen graag, maar kunnen/mogen niet het tillen op zich nemen. Indien een persoon niet onder begeleiding van eigen familie/verzorging veilig aan boord kan stappen is het helaas niet mogelijk om aan boord te stappen. Bij vragen, bel gerust.

 • Waar kan ik parkeren?

  Parkeergarage Paardenveld ligt 25 meter ten oosten van onze standaard opstapplaats Paardenveld.

 • Zijn er op- en afstap mogelijkheden onderweg?

  Er zijn zeker op- en afstap mogelijkheden onderweg. Zie de pagina over alternatieve opstaplocaties. Je kunt altijd overleggen met ons als je ergens specifiek wilt afstappen.

 • Mag ik mijn hond meenemen aan boord?

  Een scheepshond die zich netjes gedraagt aan boord mag altijd mee!

Reserveringen

 • Wat gebeurt er bij slecht weer?

  De sloep wordt bij regen volledig overkapt, zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten. De zijkanten zijn voorzien van ramen waardoor je alsnog naar buiten kunt kijken. De vaartocht gaat dus door, tenzij Sloep Huren Utrecht anders bepaalt. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.

 • Kan ik annuleren?

  Je kan een vrijblijvende aanvraag tot de bevestiging van de vaartocht kosteloos annuleren. Bij annulering van een, door beide partijen, bevestigde vaartocht worden kosten in rekening gebracht. Zie hiervoor artikel 5 van onze algemene voorwaarden.  

Schippers die sloep door Utrecht varen